Madsen:
Vil I løse ligelønsproblemet? Lær af Anders Fogh

KM_klummefoto
Mette Frederiksen bør forsøge at tage FH-formand Lizette Risgaard, i hånden og gå i Anders Foghs fodspor, skriver Kristian Madsen, chefredaktør for A4 Medier.
1. sep. 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
For 15 år siden fandt Anders Fogh Rasmussen og fagbevægelsen sammen et rum mellem overenskomster og lovgivning til udvikling af den offentlige sektor. Mette Frederiksen bør følge i Foghs fodspor.

Mette Frederiksen (S) har klogt åbnet for en diskussion af de offentligt ansattes løn- og arbejdsforhold ved et vælgermøde, hvor Jyllands-Posten var til stede.

"Og lønspørgsmålet," siger statsministeren så - og åbner for det, som hidtil har været lukket land politisk: "Alle de diskussioner, der ligger i det. Det bliver nødt til også at være inde på det bord, hvor vi på Christiansborg sammen med kommuner, regioner og alle andre skal forsøge at løse nogle af de her grundlæggende spørgsmål," lød det i avisen

Det virker imidlertid som om, regeringen har svært ved at finde det greb, der kan tilfredsstille de mange sygeplejersker og pædagoger, der føler, at lønningsposen er alt for let, uden at blive beskyldt for at voldføre den danske model.

Mette Frederiksen kan med fordel søge inspiration i et møde, der fandt sted for 15 år siden i hendes egen embedsbolig, Marienborg, dengang Anders Fogh Rasmussen (V) sad og pudsede vindruer på stedet.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord