Efter to år som TR blev Christian chef: - Flere bruger rollen som karrierespring

Udklip
- Der er mange af de opgaver, jeg har som chef, som på mange måder minder om de opgaver, jeg havde som tillidsrepræsentant, fortæller Christian Jacques Erlandsen. Foto: Privat
HK Handel oplever, at flere og flere tillidsrepræsentanter overgår til ledelsen. Det er en udfordring for forbundet, men det er samtidig et cadeau til de tillidsvalgte. Én af dem er Christian Jacques Erlandsen, som i sommer blev forfremmet til souschef hos Irma.

I marts blev 30 årige Christian Jacques Erlandsen prikket på skulderen og spurgt, om han ville være souschef. 

I to år havde han arbejdet som tillidsrepræsentant hos Irma på Strandboulevarden i København. Christians chef spurgte, om han ville være souschef i Irmas butik på Vesterbrogade. 

For Christian var det et naturligt skridt videre, og hans kolleger anerkendte springet. Mange havde vist set det komme, fortæller han. 

- Er man interesseret i at samarbejde, kan rollen som tillidsrepræsentant bruges som en karrierevej. Der er mange af de opgaver, jeg har som chef, som på mange måder minder om de opgaver, jeg havde som tillidsrepræsentant, fortæller Christian Jacques Erlandsen, som siden maj har haft titlen souschef.

Flere bliver prikket 

Hos HK Handel oplever formand Mette Høgh, at flere og flere tillidsrepræsentanter bliver prikket af deres ledere og spurgt, om de vil indgå i ledelsen. 

- Det er svært at holde på vores tillidsvalgte hos HK Handel, og det giver os nogle udfordringer. Vi har nogle tillidsrepræsentanter, som nærmest inden de er valgt af deres kolleger, får tilbudt forfremmelser af ledelsen det pågældende sted, fortæller Mette Høgh. 

LÆS OGSÅ: Skal din tillidsrepræsentant løbe med guldet?

Derfor er HK Handel hele tiden på udkig efter nye tillidsrepræsentanter, fordi udskiftningen er så stor. 

Mette Høgh tror, at arbejdsgivernes glæde ved tillidsrepræsentanterne skyldes, at de ser samme kvaliteter, som kollegerne har set.

- Tillidsrepræsentanter kan forene og samarbejde, og de er i det hele taget valgt, fordi de vellidt blandt kollegerne. Det har arbejdsgiverne formentlig også fået øje på, når de forfremmer tillidsrepræsentanterne, siger hun. 

TR som karrierespring 

Arbejdsmarkedsforsker Steen Erik Navrbjerg var tilbage i 2010 medforfatter til en omfattende undersøgelse blandt tillidsrepræsentanter, som blandt andet viste, at omkring 25 procent af de tillidsvalgte ønskede at benytte tilliden fra kollegerne til at gøre karriere i fagbevægelsen, og 20 procent af disse drømte om at blive ledere. 

Hans fornemmelse er, at det tal ikke er blevet mindre. Tværtimod. 

- Mit bud er, at det fortsat forholder sig sådan, at mange i dag bliver tillidsvalgte, fordi de kan se en personlig udvikling ved det - og måske vil bruge det som karrierespring, fortæller Steen Erik Navrbjerg, fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS), på Københavns Universitet.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Skal din tillidsrepræsentant løbe med guldet?

A4 Overenskomst hylder Danmarks tillidsrepræsentanter ved at kåre Årets TR 2021.

Vi hylder de mennesker, der har båret kollegerne gennem en svær tid med corona­krise og vist lidt ekstra overskud. Fortjener din TR en hyldest? Er hun den, der skaber tryghed og tillid med et skulderklap? Ham, der skaber ro, når rygterne om fyringer breder sig?

Fortæl os deres historie og indstil dem til prisen som årets TR 2021. Alle kan indstille en tillidsrepræsentant på a4tr.dk. Indstillingen skal ske senest den 30. september 2021.

Vinderen kåres til den store prisfest den 25. november 2021 i DR Byen.

Vi opdaterer løbende listen over de indstillede tillidsrepræsentanter på a4tr.dk og på Facebook.

Fra oktober præsenterer vi ugentligt et portræt af en nomineret tillidsrepræsentant.

Steen Erik Navrbjerg henviser til, at sociologiske undersøgelser peger på, at folk ikke kan vente på at få indflydelse og magt i 20 eller 30 år i et system. 

- Det vil sige, at det er meget vigtigt, at når man vælger en tillidsvalgt, at den person faktisk også får indflydelse relativt hurtigt. Man skal passe på, at man ikke laver et for tungt system, hvor man skal igennem for mange hierarkier, for at man kommer op i systemet, siger Steen Erik Navrbjerg. 

LÆS OGSÅ: Vi kårer Årets TR: - De er rygraden på det danske arbejdsmarked, siger Lizette Risgaard

Ifølge forskeren kunne det tidligere blive problematiseret, når en tillidsvalgt valgte at blive leder. 

- Det var sådan lidt fy, fy skamme, og der er endda eksempler på, at man i det lokale fagforeningsblad skrev, at nogle var gået over til fjenden, fortæller Steen Erik Navrbjerg. 

- Men den tid er passé – og i dag opfatter mange tillidsvalgte det som en fordel, hvis en leder tidligere har være tillidsrepræsentant – for så kender vedkommende den danske model, tilføjer han.

Mette Høgh deler opfattelsen. 

- I vores branche var det måske engang opfattelsen, at blev man tillidsrepræsentant, lukkede man sine døre. Sådan var det i handelsbranchen. Det holder i hvert på ingen måde længere, fastslår hun. 

- Opfattelsen er omvendt, at har lederen en baggrund som tillidsvalgt, sidder der en kompetent person på den anden side af bordet, som kender den danske model, og som ved, hvordan der tænkes ude på gulvet. Det gør alt andet lige, at forhandlingerne starter på et højere niveau, fortæller Mette Høgh.

Lyder som en 90-årig boomer

Som tillidsrepræsentant blev Christian Jacques Erlandsen uddannet i at samarbejde, og han fik en forståelse for, hvorfor samarbejdet med fagforeningerne er så vigtigt. 

- Nu kommer jeg til at lyde som en 90-årig boomer, selvom jeg kun lige er fyldt 30 år. Men der er sket et skred i forståelsen af, hvorfor fagbevægelsen er relevant. Sådan oplevede jeg det som tillidsrepræsentant blandt mine kollegaer, som blev yngre og yngre, fortæller han. 

Christian Jacques Erlandsen brugte som tillidsvalgt meget tid på at fortælle de yngre kollegaer, hvor retten til pauser og ferier kom fra, og han fik overbevist mange af dem om at melde sig ind i en fagforening.

- Min tid som tillidsvalgt har også givet mig en forståelse for det balanceforhold, der skal være mellem en fagforening og en arbejdsplads. Det er klart, at virksomheden ikke kan leve af unge mennesker, som bare møder op, men som ikke ønsker at lave bidrage med ret meget. 

LÆS OGSÅ: Indstillingerne til årets TR er i fuld gang: 40 har peget på deres lokale kandidat

Selvom det giver HK Handel rekrutteringsudfordringer, er Mette Høgh stolt over, at mange af hendes medlemmer forfremmes på arbejdspladserne. 

- Der var engang, hvor stemningen var, at blev man tillidsrepræsentant, var det det samme som at lukke alle sine døre. Sådan er langt fra længere.