Kendt millionær rasende på Skat: "Det største svigt, jeg har oplevet"

20171213-181929-3_232Mb
Martin Thorborg er direktør for Dinero, som han også er medstifter af. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Martin Thorborg siger i et interview, at han var "klar til at forlade Danmark for evigt og aldrig se mig tilbage igen".

Millionæren og iværksætteren Martin Thorborg kalder det for "det usleste, mest ondskabsfulde skrankepaveri" han nogensinde har oplevet, da han efter salget af Jubii i 2000 kom i klemme i skattereglerne.

LÆS OGSÅ: Medie: Metallica solgte egne billetter videre til overpris

Han havde sammen med sine partnere solgt Jubii til Lycos og som betaling fået 100 millioner euro. De kunne ikke få de mange millioner i kontanter, men fik i stedet aktier, som ikke måtte sælges før efter et halvt år, fortæller han til Berlingske.

- Kort efter ramte dot.com-krakket. Der var ikke noget at gøre. Vi var bundet af aftalen om ikke at sælge i de første seks måneder, og jeg kunne bare sidde og se mine penge blive mindre værd med raketfart, fortæller Martin Thorborg.

Men skattevæsnet ville have, at der blev betalt skat af de 100 millioner, mens aktierne kun kunne realiseres for det halve. Med Martin Thorborgs skulle de "betale alt, hvad vi nogensinde har fået og mere til".

Han forklarer, at han mange gange har haft mulighed for at flytte sine penge og aktiviteter til udlandet, men aldrig har gjort det.

- [...] Jeg har aldrig åbnet en bankkonto i et andet land og gemt mine penge væk der. De ligger til offentligt skue, og jeg må sige, så er det eddermame uretfærdigt, når man skal høste frugten af det og betaler verdens højeste skat, at så er der nogle, der mener: 'Næ, næ, det er det hele plus det dobbelte'. Det er det største svigt, jeg har oplevet fra samfundets side. Der var jeg fuldstændig klar til at forlade Danmark for evigt og aldrig se mig tilbage igen, siger Martin Thorborg til Berlingske.

Han fortæller også, at med opbakning i Ligningsrådet endte skattesagen med, at han "betalte omkring 10-15 millioner" i skat.

GDPR