Mattias Tesfaye er ny børne- og undervisningsminister

20221215-143812-L-1920x1279we
Mattias Tesfaye overtager børne- og undervisningsministerposten fra Pernille Rosenkrantz-Theil. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Tidligere justitsminister Mattias Tesfaye (S) har fået overdraget børne- og undervisningsministerposten fra sin forgænger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Torsdag formiddag blev Danmark præsenteret for sit nye ministerhold. Den tidligere justitsminister Mattias Tesfaye skal være uddannelsessektorens børne- og undervisningsminister, og om eftermiddagen fik han overdraget posten fra tidligere børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der skal være social- og boligminister. 

"Lad os sørge for at vi har et uddannelsessystem, der repsekterer hele den brede palette af evner, talent og kundskaber, der er kendetegnet ved et moderne arbejdsmarked. Det er det, jeg glæder mig til, og som fremgår i regeringsgrundlaget," sagde han på Frederiksholms Kanal 21. 

Selvom Mattias Tesfaye senest har siddet i stolen som justitsminister og inden da været udlændinge- og integrationsminister, har Danmark fået en ny børne- og undervisningsminister, der har et vist kendskab til uddannelsessektoren generelt og erhvervsuddannelserne i særdeleshed. 

Du kan læse mere om Mattias Tesfaye vej til børne- og undervisningsministerposten på A4 Uddannelse

GDPR