Messerschmidt kritiserer blå kolleger for nej til aftale om arbejdskraft

20220208-115818-L-1920x1280we
Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt lægger afstand til resten af blå blok i interview med Berlingske. (Arkiv) Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
I Berlingske lægger Dansk Folkepartis nye formand afstand til blå kolleger i sag om arbejdskraft.

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, kritiserer i Berlingske resten af blå blok for at stå uden for aftale om at skabe mere arbejdskraft.

Og for deres forslag om at sænke beløbsgrænsen yderligere for arbejdskraft uden for Europa.

- Det er dybt bekymrende og skuffende, at de blå partier har kapituleret over for det fædrelandsløse erhvervsliv, som meget gerne vil have billig arbejdskraft fra Indien og Kina.

- Det er i mine øjne slet ikke borgerligt. Danmark er ikke et aktieselskab, siger Morten Messerschmidt til avisen.

Morten Messerschmidt lagde ellers under sin kamp om formandsposten i partiet op til, at Dansk Folkeparti mere fuldtonet skal være del af blå blok.

I den forbindelse afviste han eksempelvis ikke, at partiet kan stemme for topskattelettelser.

Til Berlingske erklærer Messerschmidt sig dog helt uenig med resten af blå blok, når det kommer til den politiske aftale om at skabe mere arbejdskraft - en aftale, som de blå partier står uden for. Selv er Dansk Folkeparti med af aftalen.

Dele af aftalen er forligsbelagt, og derfor kan de blå partier bremse implementeringen til efter et valg til Folketinget. Det har Morten Messerschmidt dog ikke meget forståelse for.

- Jeg anerkender, at de blå kan gøre det. Men når alle er enige om, at erhvervslivet skal have bedre vilkår, er det underligt, at det lige præcis er de borgerlige partier, der står i vejen. Det er at sætte det politiske før det indholdsmæssige.

- Det er et meget uheldigt signal at sende til et erhvervsliv, der buldrer afsted, og det er ikke noget, der gavner virksomhederne, siger Morten Messerschmidt til Berlingske.

Han siger desuden, at det vil skabe et "dårligt grundlag" for samarbejdet i blå blok - skulle magten skifte - at skulle gennemføre en aftale, som de andre partier er imod.

/ritzau/

GDPR