Partier vil nedlægge jobcentre i København

20210121-112441-5-1920x1280we
Enhedslisten, Alternativet, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Frie Grønne vil stille forslag om at lukke jobcentrene i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det skal være slut med jobcentre i København, hvis det står til fem partier i hovedstadskommunen.

En umage alliance af partier vil gentænkte beskæftigelsesindsatsen i København og nedlægge jobcentrene. Det skriver Berlingske.

Det er Enhedslisten, Alternativet, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Frie Grønne, der i Københavns Borgerrepræsentation vil stille forslag om at lukke jobcentrene i kommunen.

LÆS OGSÅ: Jobcenterledere: Kritikken af jobcentre er for unuanceret

Samtidig vil de have nedsat et politisk udvalg på tværs af alle partier, der skal arbejde på et samlet forslag til en ny beskæftigelsespolitik. Når det er på plads, vil man rette henvendelse til regeringen og bede om lov til at sætte planerne i gang i hovedstadskommunen. 

Forslaget kommer efter Berlingske har afdækket, hvordan de tre jobcentre i kommunen hverken i 2020 eller 2021 har henvist en ledig person til et job.

- Jobcentrene er blevet mere projektmageri og unødvendigt bureaukrati end henvisning til reelle job, og det tager tid, som ellers kunne være gået til en mere grundig sagsbehandling, siger Line Ervolder fra Det Konservative Folkeparti til Berlingske.

Det kræver 28 mandater, før et flertal er dannet i Borgerrepræsentationen, og de fem partier repræsenterer 23 mandater. Socialborgmester fra Det Radikale Venstre Mia Nygaard siger til Berlingske, at hun ikke er afvisende over for tanken, men at hun vil fremsætte nogle ændringer til forslaget.

GDPR