Pernille Vermund genopstiller alligevel ved næste folketingsvalg

20230313-084644-A-1920x1311we
Pernille Vermund. Stifter af Nye Borgerlige. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
I januar havde partistifteren ellers besluttet sig for ikke at genopstille til Folketinget.

Livet som folketingspolitiker skulle egentlig være et overstået kapitel ved næste folketingsvalg, men nu har Pernille Vermund (NB) alligevel besluttet sig for at genopstille igen.

Det fortæller hun til TV 2.

"Jeg træder ikke ind igen for at være karrierepolitiker, men når pligten kalder, så træder man til. Sådan er jeg opdraget, og det er det, jeg gør nu," siger hun til TV 2.

Det sker efter, at Nye Borgerlige den seneste uge er gået i total opløsning. Hendes arvtager, Lars Boje Mathiesen, blev for godt og vel en måned siden valgt som partiets nye formand. Men fredag blev han i ly af natten ekskluderet af partiets hovedbestyrelse, fordi han angiveligt har krævet et formandsvederlag og engangsbetaling på 350.000 kroner.

Ekskluderingen kom oven i, at partiet i forvejen havde mistet to af sine i alt seks mandater siden november.

Derfor føler Pernille Vermund sig derfor kaldet til at genopstille igen, og hun har også gjort det klart, at hun er klar til at tage endnu en tørn som formand, hvis medlemmerne vil have hende.

I midten af januar gjorde Pernille Vermund det ellers klart, at hun ikke ville genopstille, da hun ikke vel ende som "levebrødspolitiker".

GDPR