Podcast: Gul alliance bør bekymre fagbevægelsen

FUF_cover
Krifa og Det Faglige Hus får ikke plads i den permanente trepartsinstitution. Men djævlen ligger som bekendt i detaljen, og de gules mål kan være en anden dør til Christiansborg. Lyt til nyt afsnit af 'Fagbevægelsen uden Filter'.

Den danske model er blevet en “mindretalsmodel”, og derfor skal de gule fagforeninger have plads i den permanente trepartsinstitution. 

Sådan lyder det i et fælles brev til beskæftigelsesminister Ane Halsboe Jørgensen (S), som er underskrevet af både landsformand Johnny Nim fra Det Faglige Hus og Krifa-formand Jane Heitmann, samt Frie og Ase. 

Men det kommer ikke til at ske, og slet ikke så længe, der sidder socialdemokrater i regeringskontorerne, vurderer A4's faglige kommentator Gitte Redder:

"Det er helt utænkeligt. Det ville få store bededags-krigen mellem Socialdemokratiet og Fagbevægelsen til at ligne et lille hyggeligt sværdslag til sammenligning." 

Men derfor bør det alligevel bekymre fagbevægelsen, at de gule fagforeninger har fundet sammen i en alliance. De har nemlig blikket rettet mod andre døre på Christiansborg, fortæller Gitte Redder i nyeste afsnit af podcasten 'Fagbevægelsen Uden Filter'. 

GDPR