Radikale Venstre har fået en ny politisk ledelse

20221103-193518-L-1920x1280we
Radikale Venstre præsentere den nye politiske ledelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
3. nov. 2022 20.11
Der er fundet en afløser for Sofie Carsten Nielsen.

Tirsdag var der valg, onsdag mistede Radikale Venstre sin politiske leder og torsdag har de så fundet en ny.

Martin Lidegaard bliver ny politisk leder for partiet, mens Samira Nawa bliver næstkommanderende.

Det fortalte en næsten samlet Radikal folketingsgruppe på et pressemøde torsdag, hvor det blev understreget, at det var en beslutning, man havde taget i fællesskab efter en hel dags gruppemøde. Der var ifølge Martin Lidegaard ingen modkandidater.

Martin Lidegaard understregede, at man fortsat vil arbejde for en bred regering, og det vil være budskabet, når fredag mødes på Marienborg til de første regeringsforhandlinger.

Den nye partileder blev spurgt ind til, hvor stejlt partiet stod på spørgsmålet om udrejsecenter i Rwanda under hans ledelse, og her var svaret i første omgang så vævende, at den nye næstformand Samira Nawa måtte bryde ind: "Det er fuldstændig udelukket," svarede hun på spørgsmålet om de kunne pege på en regering, der arbejder mod et udrejsecenter.

Den eneste, der manglede ved pressemødet, var Sofie Carsten Nielsen, som onsdag trak sig som partiets leder. Det gjorde hun på baggrund af et elendigt valg for Radikale Venstre, der blevet savet midt over i meningsmålingerne, og fordi at hun - ifølge hende selv - fik dårligt et valg og ikke havde et stærkt mandat nok til at fortsætte.

Sofie Carsten Nielsen var tæt på ikke at blive valgt ind, men i sidste ende fik hun marginalt flere stemmer end sin partifælle Stinus Lindgren

Martin Lidegaard har mange års erfaring som radikal folketingsmedlem og var udenrigsminister fra 2014-2015. Samira Nawa blev valgt til Folketinget for første gang i 2019.