De Radikale: Ny regering skal styrke kulturen

19990518-164135-1-1920x1303we
De Radikale er skuffet over den nuværende regerings kulturpolitik. (Arkivfoto). Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det var en fejl, at kultur ikke blev skrevet ind i forståelsespapiret, siger De Radikale. Nu fremlægger partiet et udspil, der skal tilføre området 400 millioner kroner årligt.

Kunst, teater og musik skal ifølge De Radikale på dagsordenen i den igangværende valgkamp.

Partiet kræver, at en kommende regering skal arbejde målrettet for at styrke kulturen. Ellers kan man ikke regne med radikale mandater.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

"Vi lægger op til en gennemgang af alle store kulturområder. En museumsreform, scenekunstloven, musikloven. Vi vil også gerne have en litteraturpolitik. Sådan en har vi slet ikke i dag," siger Radikales kulturordfører Zenia Stampe til Ritzau.

Ifølge hende var det en fejl, at man ikke fik skrevet kultur ind i forståelspapiret, der efter Folketingsvalget i 2019 gav magten til Socialdemokratiske med støtte fra Radikale, SF og Enhedslisten. Regeringen har nemlig slet ikke levet op til støttepartiernes forventninger på kulturområdet, mener Zenia Stampe.

Radikale har præsenteret et udspil med forslag, der frem mod 2030 skal tilføre 400 millioner kroner årligt på kulturområdet.

Ifølge Zenia Stampe tydeliggjorde coronaepidemien, hvor vigtig kulturen er, men også at meget lovgivning på området er forældet, som hun siger til Ritzau.

Kravet om en styrkelse af kulturområdet er ifølge Zenia Stampe ikke ultimativt, men det er afgørende for Radikale, at en kommende regering har en anden tilgang til området end den nuværende.