Rapport: Coronasmittede chauffører leverede mad til ældre

20160525-141655-A-1920x1342we
Københavns Kommunes aftale med Intervare A/S indeholder en såkaldt arbejdsklausul, som sikrer, at medarbejderne har ordentlige løn- og arbejdsvilkår. (Arkivfoto) Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
I en rapport fra Københavns Kommune påstår chauffører, at de har leveret mad, mens de var coronasmittede.

I en rapport fra Københavns Kommune siger chauffører, der har kørt med mad og dagligvarer til udsatte og ældre, at de var syge og testet positive for covid-19, mens de arbejdede.

Det skriver DR på baggrund af en aktindsigt, mediet har fået i rapporten.

Københavns Kommune betaler virksomheden Intervare A/S for at levere dagligvarer til udsatte borgere.

I rapporten har kommunen interviewet otte chauffører og gennemgået deres kontrakter og timesedler.

Københavns Kommune konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at "der er enighed om, at chaufførerne ikke i praksis har fravær ved ferie og sygdom, da det ifølge chaufførernes kontrakter koster den enkelte chauffør op til 8000 kroner per dag at have fravær".

DR har desuden set en kontrakt fra en af Intervares A/S' tidligere chauffører, hvor der står, at chaufføren får en dagsbod på 8000 kroner for udeblivelse.

Beløbet skal bruges til at dække firmaets udgifter til en afløser.

Det fremgår ikke af rapporten, hvor mange af chaufførerne, der har arbejdet, mens de var syge eller smittet med coronavirus.

Kommunen har ikke set dokumentation for de positive test.

Københavns Kommunes aftale med Intervare A/S indeholder en såkaldt arbejdsklausul, som sikrer, at medarbejderne har ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Der er blandt andet krav om minimumsløn og vilkår i forbindelse med sygdom, ferie, orlov og barsel.

Intervare A/S skriver i et skriftligt svar til DR, at chaufførerne ikke er medarbejdere, men selvstændige erhvervsdrivende, og derfor ikke omfattet af kommunens arbejdsklausul.

/ritzau/

GDPR