Regeringen vil forlænge ekstra millioner til pædagoguddannelsen

20230627-151609-L-1920x1289we
Christina Egelund, uddannelses- og forskningsministeriet, glæder sig over, at kunne forlænge finansieringen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Regeringspartierne Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne lægger i finanslovsudspil op til, at ekstrabevillingen til pædagoguddannelsen forlænges til 2024.

Det midlertidige kvalitetsløft af pædagoguddannelsen fortsætter også næste år. 

Det fremgår af regeringens finanslovsforslag for 2024, skriver A4 Uddannelse.

Ekstrabevillingen stod ellers til at udløbe ved udgangen af 2023, hvilket skabte store bekymringer på flere professionshøjskoler, som A4 Uddannelse tidligere har beskrevet. 

Beløbet hæves desuden fra 43,7 millioner kroner til 47,4 millioner kroner for at korrigere for inflationen.

Regeringspartierne vil forlænge bevillingen for at "understøtte kvaliteten på pædagoguddannelsen", indtil partierne bag universitetsreformen fra juni måned aftaler, hvordan de ekstra midler - 200 millioner kroner i 2025, der stiger til 300 millioner kroner fra 2030 - til de professionsrettede uddannelser på velfærdsområdet skal fordeles, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. 

"Pædagoger gør hver dag en stor forskel for børn, unge og udsatte. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med finansloven nu skaber ro omkring pædagoguddannelsens økonomi til næste år. Og så glæder jeg mig til, at vi i forligskredsen bag aftalen om universitetsreformen tager fat på arbejdet med at reformere de professionsrettede videregående uddannelser. Det handler blandt andet om at nytænke og styrke pædagoguddannelsen, så den bliver attraktiv for flere," siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) i pressemeddelelsen.

GDPR