K-ordfører raser: Socialdemokratisk gaveregn til fagbevægelsen for skatteborgernes penge!

Niels_FLemming_Hansen-Fotograf_Steen_Brogaard__1_
- Fagforeninger er forretning i dagens Danmark. Det må vi ikke glemme, skriver Niels Flemming Hansen, beskæftigelsesordfører for Det Konservative Folkeparti. (Arkivfoto) Foto: Steen Brogaard
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
De konservatives nye beskæftigelsesordfører er ikke imponeret over regeringens forslag om højere fradrag for fagforeningskontingent.

Hvis du nu skulle vælge, hvad ville du så bruge to milliarder på?

Kræftbehandling af børn? Hjælp til ældre? At styrke røde fagforeninger?

Jeg ville i hvert fald ikke vælge det sidste. Men det er, hvad regeringen nu forslår. Regeringen foreslår nemlig at forhøje fradraget for fagforeningskontingentet fra 6.000 kroner til 7.000 kroner årligt for medlemmer. Regner man sammen, bliver det til godt 20 milliarder kroner i kontingentfradrag over ti år.

Jeg skal da lige love for, at der er gang i gaveregnen!

FORSLAGET OM FORHØJET FRADRAG henvender sig primært til de traditionelle røde fagforeninger, idet der er sket en medlemsnedgang hos dem til fordel for de gule fagforeninger, som har haft billigere kontingentpriser. Pris er en væsentligt faktor, som regeringen nu forsøger at begrænse ved at hæve fradraget og dermed forsøge at vinde tabt terræn.

Det er stærkt kritisabelt i en retsstat, at vi endnu engang må konstatere, at den socialdemokratiske regering er glad giver til egne venner for skatteborgernes penge
Niels Flemming Hansen, beskæftigelsesordfører for Det Konservative Folkeparti

Hvor er den såkaldte ’solidaritet’? Den er der vist kun, når man primært selv får glæde af goderne! Så kender vi socialisterne igen.

Fagforeninger er forretning i dagens Danmark. Det må vi ikke glemme. Vi må heller ikke glemme, at det er skatteydere, der i sidste ende betaler for fradragene. Det betyder, at skatteyderne skal betale to milliarder kroner om året for, at en rød regering styrker rød forretning.

DET ER STÆRKT KRITISABELT I EN RETSSTAT, at vi endnu engang må konstatere, at den socialdemokratiske regering er glad giver til egne venner for skatteborgernes penge. Det er ikke demokratisk, og det er ikke rimeligt over for alle os, som bidrager til vores samfund.

”Gule” fagforeninger, dvs. dem uden politisk holdning, er på nuværende tidspunkt typisk billigere end de røde. Derfor kommer fradraget de røde til gode, da det med rimelighed kan forventes, at flere vil melde sig ind i røde fagforeninger.

Regeringen styrker altså rød forretning. Det er et væsentligt indgreb i det liberale erhverv og uretfærdigt over for de andre fagforeninger. Det resulterer i et A- og B-hold. Det bør vi i Danmark ikke tolerere. Man får heller ikke fradrag for at være medlem af fitness eller for at handle i en bestemt butik. Så hvorfor i alverden skulle man her?

2 milliarder kroner. Ja, de kunne gøre godt et andet sted. Hos Det Konservative Folkeparti mener vi, at de skal bruges, hvor der faktisk er brug for dem.

Og lad os da være ærlige; fagforeningerne har ikke mere brug for dem end sygehuse, udsatte familier, forskning og grøn omstilling har.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR