Sms fra Corydon påvirkede SAS-strid i 2012 - men i denne omgang er finansministeren tavs

20211104-130146-L-1920x1280we__1_
De SAS-ansatte demonstrerede i sidste uge foran Christiansborg og sendte et åbent brev til de ansvarlige ministre. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
9. nov. 2021 06.00
Forsker afviser, at regeringen vil gribe ind i den nuværende strid om SAS-ansattes vilkår, sådan som daværende finansminister gjorde for ni år siden med en sms-besked til fagforeningsformand.

En sen nattetime tikkede en sms ind hos daværende formand for Cabin Attendants Union (CAU), Helge Thuesen, der sad midt i afgørende forhandlinger om en stor spareplan med SAS-ledelsen. Sms'en var fra den daværende socialdemokratiske finansminister, Bjarne Corydon.

"Kære Helge", indledte finansminsteren, inden han slog fast, at det var "helt afgørende for selskabets overlevelse", at kabinepersonalet fulgte trop med andre personalegrupper i SAS og gik med til forringede løn- og arbejdsvilkår. "Ellers er risikoen for et sammenbrud stadig helt overhængende," lød det fra Corydon.

Kabinepersonalet endte dengang med at sige ja til SAS' krav. I dag er SAS igen i økonomiske vanskeligheder, særligt efter, at den verdensomspændende coronapandemi lagde lufthavne øde og holdt selskabets flyvemaskiner i hangarerne.

Og nu håber de SAS-ansatte på politisk indblanding igen. Denne gang dog med omvendt fortegn, da de mener, at SAS behandler sine ansatte helt urimeligt. Noget, A4 Overenskomst tidligere har beskrevet.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord