Hed politisk omfavnelse kan sende sygeplejersker i strejke

20210428-153504-L-1920x1280we
Arbejdsmarkedsforsker Nana Wesley Hansen ser den store politiske interesse om sygeplejerskernes lønkamp som et argument for, at parterne får svært ved at finde hinanden i Forligsinstitutionen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
3. maj 2021 14.54
Status før de afgørende slag: Politisk indblanding gøder jorden for strejke, mener ekspert. Fredag fortsætter forhandlingerne i Forligsinstitutionen.

De har prøvet det før, sygeplejerskerne. Det viser historien. Op gennem 1990'erne voksede deres utilfredshed med lønnen mere og mere, og i 2008 endte overenskomstforhandlingerne i en omfattende strejke. 

Lige nu peger pilen på en ny konflikt, og meget tyder på, at vi i slutningen af maj igen kommer til at se udskudte hofte- og knæoperationer.

Sygeplejerskerne varslede for nyligt  strejke, efter at et smalt flertal blandt Dansk Sygeplejeråds medlemmer tilbage i marts stemte nej til den foreliggende overenskomstaftale. Havde de stemt ja, ville aftalen have virket fra den 1. april med lønstigninger på lige godt fem procent.

LÆS OGSÅ: Flere forbund tilslutter sig opgør med udskældt reform: Det er en dårlig nyhed for sygeplejerskerne

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord