Socialdemokratiets skiftende holdninger til øremærket barsel:
For, imod, forvirret og tvunget

rem__rket_barsel_2
Socialdemokratiet har gentagne gange ændret holdning til øremærket barsel. Foto: Martin Sylvest, Emil Helms og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
18. jun. 2021 11.00
EU har truffet en beslutning, som Socialdemokratiet har haft rigtig svært ved selv at træffe. Inden 2022 skal ni ugers barsel øremærkes til faderen. Partiet har de seneste ti år været både for, imod og forvirret omkring holdning og implementering af øremærket barsel.

Når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt det er en god idé at øremærke barsel til faderen, har Socialdemokratiet haft lige så mange holdninger, som der findes vindretninger. Først var de socialdemokratiske politikere for, så var de imod, så var de forvirrede. Og nu er de tvunget til at indføre det.

Det sidste er de, fordi et EU-direktiv har pålagt EU-landene at øremærke ni uger af forældreorloven til faderen. Det skal implementeres i dansk lov inden 2022. 

Som beskrevet torsdag erfarer A4 Medier, at forhandlingerne, der ellers skulle i gang inden sommerferien, nu er blevet skudt til efter ferien.

LÆS OGSÅ: Hummelgaard skyder øremærket barsel til hjørne

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord