- Radikal partileders 'destruktion' af sin egen politiske ordfører er uden fortilfælde

madsen_og_reimar_bo
Reimer Bo (tv.) og A4's chefredaktør Kristian Madsen (th.) står bag den gratis politiske podcast 'Madsen og Reimer Bo', der udkommer hver fredag.
Politisk ordfører Andreas Steenberg (R) er blevet afklapset eftertrykkeligt af partiformand Sofie Carsten Nielsen, der dog ikke har formået at skabe klarhed om linjen, lyder det fra A4's chefredaktør, Kristian Madsen.

'Madsen & Reimer Bo' kan høres på Itunes eller Spotify.

Radikale Venstres politiske ordfører Andreas Steenberg bliver sat så hårdt på plads af sin partiformand, at det er svært at komme i tanke om fortilfælde.

Alligevel er det ikke klart, hvad de radikale mener i den ophedede debat om europæisk grænsebevogtning, konstaterer A4 Mediers chefredaktør, Kristian Madsen, i det nyeste afsnit af den politiske podcast 'Madsen og Reimer Bo'.

LÆS OGSÅ: For tre år siden var Mette Frederiksen fløjtende ligeglad med klima - det er hun ikke nu

Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) mener, at mure og grænsehegn skal medvirke til at holde flygtninge ude af Europa, og regeringen har netop solgt 15 kilometer NATO-pigtråd til Litauen. 

Og det havde Andreas Steenberg 'principielt ikke noget imod', sagde han til Berlingske i anledning af sin nye debatbog 'Forbudt kærlighed', hvor han kalder fortidens radikale udlændingepolitik 'naiv' og 'moraliserende'.

I interviewet bliver den politiske ordfører spurgt, om han tror, vælgerne ved, at Radikale Venstre går ind for 'Fort Europa'. 

- Det ved jeg heller ikke, men det gør de så nu, siger Andreas Steenberg til avisen.

Plejer at være omvendt

Men det varede ikke længe, før partiformand Sofie Carsten Nielsen (R) kom på banen og satte den politiske ordfører godt og grundigt på plads.

I 'Debatten' på DR2 lød det, at partiet ikke mener, at de europæiske grænser skal være åbne for alle, men at partiet bestemt ikke går ind for 'Fort Europa':

- Det er jo ikke nogen løsning at sætte mure og hegn rundt om Europa, siger Sofie Carsten Nielsen.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksens regering er den mest EU-skeptiske siden 1972

Partiformanden har siden i adskillige medier slået fast med syvtommersøm, at den politiske ordførers udtalelser ikke repræsenterer den radikale linje.

En 'destruktion' af Andreas Steenberg i fuld offentlighed, lyder det fra A4's chefredaktør i 'Madsen og Reimer Bo'.

- Jeg kan ikke komme på et fortilfælde, hvor en partileder irettesætter sin politiske ordfører på den måde. Det plejer at være omvendt; at den politiske ordfører er ude og knalde backbenchere (menige folketingsmedlemmer, red.) ned og få dem til at æde deres egne ord, siger Kristian Madsen. 

Under belejring af indianere

Men i sin afklapsning formår Sofie Carsten Nielsen dog ikke at skabe klarhed om den radikale linje. 

- Hun går ikke ind for 'Fort Europa', må vi forstå. Det skyldes, at 'Fort Europa' i radikale øjne sender helt forkerte signaler om, at vi er under belejring af indianerne, og nu skal kavaleriet knalde porten ned, så ingen kan komme ind, siger Kristian Madsen og fortsætter:

- Men samtidig er det svært at forstå, hvilken bevogtning af de ydre grænser, hun så taler om. Det eneste, der står klart, er, at Andreas Steenberg tager fejl.

LÆS OGSÅ: Karsten Lauritzen har taget et stik hjem med øremærket barsel

Man kan diskutere om Andreas Steenberg bliver kastet under bussen, mener chefredaktøren:

- Eller også hoppede han selv ind under den. Det plejer at være en god idé at sørge for, at man har opbakning fra partiledelsen, inden man skriver en debatbog.

'Madsen & Reimer Bo' udkommer hver fredag og kan høres gratis på Itunes eller Spotify.

GDPR