Stephanie Lose bliver midlertidig minister som følge af Ellemanns sygemelding

20230309-154238-L-1920x1280we
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Troels Lund Poulsen (V), der siden 6. februar har passet to ministerier, har bedt om at blive aflastet, hvilket medfører ændringer i regeringen.

Regionsrådsformand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), er indtrådt som midlertidig økonomiminister i SVM-regeringen.

Det sker som følge af Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensens sygemelding, der blev meldt ud 6. februar.

Siden sygemeldingen har Troels Lund Poulsen (V) fungeret som både økonomiminister og forsvarsminister. Det har været en “travl periode”, skriver Troels Lund Poulsen på Facebook, og derfor er der nu behov for at finde en midlertidig afløser på ministerholdet.

"Jeg har mærket efter og har vurderet, at det er nødvendigt, at jeg dedikerer mig endnu mere til arbejdet i Forsvarsministeriet samt arbejdet i regeringsledelsen, indtil Jakob Ellemann vender tilbage," skriver Troels Lund Poulsen.

Derfor overtager Stephanie Lose nu posten som økonomiminister midlertidigt, indtil Jakob Ellemann igen er tilbage på Christiansborg.

Hun tager derfor orlov fra posten som regionsrådsformand for Region Syddanmark.

Facebook uddyber Ellemann, at sygemeldingen skyldes stress.

Flere politiske kommentatorer bemærker, at omrokeringen på regeringsholdet er et tegn på, at Ellemanns sygemelding trækker ud.

Venstre-formanden slår selv fast, at han er i bedring, men at han samtidig er opmærksom på, "at jeg skal være klar, inden jeg kaster mig over arbejdet igen."