Fyringsrunde har slået "alvorlige skår i tilliden" mellem medarbejdere og ledelse i DR

20211110-204230-L-1920x1280we
Maria Rørbye Rønn har arbejdet i DR siden 1995 og blev i 2010 udnævnt til generaldirektør efter Kenneth Plummer. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
7. sep. 2022 13.23
I alt fik 47 personer i DR tirsdag en fyreseddel, hvilket har slået skår i tilliden mellem medarbejderne og ledelsen.

Som følge af den store fyringsrunde i DR, hvor i alt 47 personer tirsdag blev afskediget, nedlagde omkring 100 medarbejdere i koncernen arbejdet.

Det skriver Journalisten.

De sidste arbejdsnedlæggelser sluttede onsdag morgen klokken 6, og DR har undervejs været nødsaget til på visse platforme at iværksætte en nødsendeplan. Det har blandt andet betydet, at flere direkte udsendelser på radiokanalen P3 har været aflyst.

I en fælles udtalelse kritiserer flere medarbejdere på tværs af forskellige redaktioner direktionen i DR og udtrykker blandt andet, at "der er slået alvorlige skår i tilliden til ledelsen og dens mulighed for at sikre fremtiden for hele organisationen."

Fyringsrunden sker som led i en ny digital strategi, hvor blandt andet Deadline i fremtiden skal udkomme færre gange på flow-tv, og Detektor lukker. Kritikken af DR's ledelse fra medarbejdene bunder i, at afskedigelser ikke var en del af planen, da den nye digitale strategi blev præsenteret af generaldirektør Maria Rørbye Rønn sidste år.

Generaldirektøren mener ikke, at intentionen har været "at putte med, at vores digitale plan vil komme til at betyde store forandringer og ændringer hos DR – også stillingsnedlæggelser og afskedigelser. Når det er sagt, så foregår kommunikation på modtagernes præmisser, og vi kan konstatere, at vores budskaber ikke er kommet klart igennem," lyder det i et skriftligt svar, som Journalisten er i besiddelse af.