Sygeplejersker med bøn til Mette F.: Grib ind i konflikten!

20210618-173034-L-1920x1280we
17 sygeplejersker sender appel til statsministeren: - Du som arbejdernes statsminister, vil du ikke lave et lovindgreb, men love os at sætte penge af til, at vi kan få en bedre løn og nogle bedre arbejdsvilkår, så vi kan holde til et længere arbejdsliv? lyder det. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
29. jun. 2021 15.18
- Vil du ikke lave et lovindgreb, hvor du sætter penge af til bedre løn og arbejdsvilkår? lyder bønnen fra 17 sygeplejersker til statsminister Mette Frederiksen (S).

17 sygeplejersker på Nyremedicinsk Klinik på Aarhus Universitetshospital sender i et debatindlæg i Jyllands-Posten en bøn til statsminister Mette Frederiksen (S).

De vil gerne have hende til at reagere på den igangværende konflikt.

LÆS OGSÅ: Intern mail afslører: Lizette Risgaard afviser sygeplejerskers bøn

- Du som arbejdernes statsminister, vil du ikke lave et lovindgreb, men love os at sætte penge af til, at vi kan få en bedre løn og nogle bedre arbejdsvilkår, så vi kan holde til et længere arbejdsliv?, lyder det blandt andet i debatindlægget.

De 17 sygeplejersker er alle udtaget til strejke, selvom ingen af dem stemte nej til det mæglingsforslag, som et flertal af sygeplejersker forkastede og dermed sendte godt 5000 sygeplejersker i strejke fra 19. juni.

Frygter lønkampen drukner i EM-feber

Sygeplejerskerne understreger dog i indlægget, at de alle støtter op om det flertal af deres kolleger, der sagde nej til mæglingsforslaget.

Men de vil gerne have statsministeren til at forstå, hvordan det er at være strejkende sygeplejerske midt i en sommerferie, hvor der også er EM-feber. Noget, der får dem til at frygte, at deres kamp for en bedre løn bliver glemt midt i sommervarmen og begejstringen for det danske landsholds succes.

LÆS OGSÅ: Mens sygeplejerskerne demonstrerer, lyder beskeden fra Grete Christensen: Rust jer til en lang strejke

Ønsket om et politisk indgreb kommer, skriver de 17 sygeplejersker, fordi de lige nu oplever, at alt handler om strejke, nødberedskab og dårlig samvittighed over for kolleger og patienter.

Sygeplejerskerne trænger allermest til at kunne trække stikket, holde ferie sammen med familien og lade op, så de igen kan passe ordentligt på patienterne. Men det ikke er muligt under konflikten.

Derfor sender de 17 sygeplejersker en appel til Mette Frederiksen, hvor de henviser til, at hun gennem de sidste halvandet år har talt om sundhedsvæsnet, der har båret landet gennem coronakrisen. Nu må hun lytte, stoppe konflikten og sætte penge af til den lønkomité, der skal undersøge offentlige ansattes løn efter strejken, mener de.