Flemming Møller Mortensen melder sig som kandidat:
Tidligere S-minister går efter borgmesterposten i Aalborg

20221215-193023-L-1920x1280we
Flemming Møller Mortensen var minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde under den daværende S-regering. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I alt har tre kandidater meldt sig til at overtage borgmesterposten i Aalborg Kommune.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen, der under den tidligere S-regering var minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde Flemming Møller Mortensen går efter at blive ny borgmester i Aalborg.

Det skriver han selv på Facebook.

"Kære Aalborg - kære venner! Med dyb eftertanke melder jeg mig nu som borgmesterkandidat i Aalborg til kommunalvalget november 2025," lyder det fra Flemming Møller Mortensen.

Borgmesterposten i Aalborg – landets tredjestørste kommune – er kommet i spil, efter den nuværende borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), i sidste uge meldte ud, at han trækker sig fra posten til sommer.

LÆS OGSÅ: Thomas Kastrup Larsen stopper: Aalborg Kommune skal finde ny borgmester

Flemming Møller Mortensen er den tredje i rækken, der offentligt har meldt sig som ny borgmesterkandidat.

De to andre er ifølge TV2 Nord Lasse Frimand Jensen (S), byrådsmedlem og formand for den socialdemokratiske gruppe i Aalborg, og Lisbeth Lauridsen (S), der også er medlem af byrådet i Aalborg.

Modsat de to vil Flemming Møller Mortensen dog ikke med det samme kunne overtage borgmesterposten fra Thomas Kastrup-Larsen, da han ikke sidder i byrådet i Aalborg.

Den socialdemokratiske partiforening i Aalborg Centrum anbefaler ifølge TV2 Nord Flemming Møller Mortensen, der siden 2007 har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds.

GDPR