Streaminggiganter standser al dansk produktion

20210730-102131-2-6000x4000ma
Yderligere to streamingtjenester har standset alt dansk produktion som følge af den omdiskuterede rettighedsaftale, der blev indgået i starten af året. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
8. jun. 2022 08.56
Rettighedsaftalens udformning har nu betydet, at yderligere to streamingtjenester har trukket stikket for danske produktioner. Det får meget store konsekvenser for film- og tv-branchen.

Den omstridte rettighedsaftale, der trådte i kraft i starten af  af året, får nu yderligere konsekvenser. Nu har to streaminggiganter, henholdsvis Netflix og Viaplay, meldt ud, at de standser al udvikling af nye serier og film i Danmark. 

Det skriver Politiken.

For blot en måned siden lød samme udmelding fra TV 2, der fastlog, at rettighedsaftalen medfører en produktionsstigning på 600 procent for deres produktioner. 

Rettighedsaftalen er indgået mellem Producentforeningen, en brancheforening, og Create Denmark, som har handlet på vegne af filmfolkenes fagforbund.

Den har til formål at sikre danske skuespillere, forfattere og instruktører en højere betaling fra streamingtjenester gennem løbende udbetalinger fra dem, der beregnes efter antallet af de abonnenter, som tjenesterne har. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

logo

Vil du læse hele artiklen?

Vi bringer dig nyheder
om dansk politik med fokus på
job, uddannelse og velfærd

89 kr
pr. måned

Bliv abonnent
A4 Aktuelt
Allerede abonnent?

Glemt kodeord