Trads: Rød blok bør angribe Støjberg og Pape benhårdt

David_Trads_bred
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Hvis rød blok bliver ved med at lade Søren Pape og Inger Støjberg få frihjul, bliver det svært at ændre det momentum, som netop nu er med blå blok. Derfor er tiden inde til at gribe ud efter boksehandskerne, mener politisk kommentator David Trads.

DER VAR TO SCENER FRA weekenden, som ubarmhjertigt afslører, hvor ligeglad blå blok er med det, vi normalt kalder for ’borgerlig anstændighed’:

For det første – Pape og Støjberg på den røde løber:

Gud-hjælpe-mig om Søren Pape, den konservative leder, ikke troppede op til gallaforestilling for dronningen i Det Kongelige Teater med Inger Støjberg. Det er ikke engang et år siden, at hun blev dømt på røv og albuer i Rigsretten og få måneder siden, hun afsonede sin fængselsstraf.

LÆS OGSÅ: Pape ville tale om arbejdsmarkedet - men møgsager fra privatlivet overskyggede på Konservatives landsråd

Den evigt smilende konservative aspirant til statsministerposten gentog sit mantra om, at Støjberg har afsonet og derfor bør få en ny chance. Tænk hvis han virkelig mente det?

Så ville politifolk, der er grebet i kriminalitet; pædagoger, som er dømte pædofile; og, ja, kommunalpolitikere, som er dømt ved retten, alle sammen bare blive tilgivet og få deres job tilbage. Det mener runde Pape naturligvis ikke.

Hykleriet om Støjberg er naturligvis nemt at gennemskue. Danmarksdemokraterne står til at storme ind i Folketinget – og, da Støjberg har et bittert nag til Venstre, er der bedst chance for, at hun, hvis magten tipper, vil pege på Pape. Den konservative leder logrer med halen.

FOR DET ANDET – hyggefoto af Søren og Inger i shorts:

Berlingske bragte en fotoserie, hvor en dygtig fotograf i halvandet år har fulgt Pape, og det mest forunderlige billeder er fra Papes sommerhus i juli i år. Han har inviteret slyngveninden Inger, som han angiveligt ikke har haft kontakt med i halvandet år på grund af rigsretssagen.

Nu sidder de så der – begge i shorts; Pape med sin hund i skødet. Vi kan kun gætte på, hvad de taler om, men ét er givet: Det handlede ikke om den retsfølelse, som Pape plejer at tale hengivent om. Mere sandsynligt talte de om Ingers politiske come-back, og om Papes drøm om at blive statsminister. Allerede der valgte Pape at tilgive grundlovskrænkeren.

Alt det der med, at Støjberg er imod eliten, er bluff. Kvinden, som har været minister i en evighed, næstformand for Venstre, medlem af VL-grupper og som går til bal med de kongelige, er indbegrebet af elite
David Trads, politisk kommentator

De to begivenheder – Pape & Støjberg på den røde løber, Søren & Inger i sommerhuset – tegner et billede af to politikere, som sætter egne ambitioner over deres normale principper:

Normal logik ville selvsagt tilsige, at når en eks-minister både bliver dømt ved Rigsretten for at bryde ministeransvarlighedsloven og bagefter siger, at hun ville gøre det igen, så vil personen blive holdt ud i strakt arm. Farvel og tak til politik i en rum tid.

RØD BLOK HAR TYDELIGVIS svært at finde deres egne ben i forhold til Støjberg. Det er især Socialdemokratiet, som vakler. Det handler naturligvis om, at partiet er nervøs for 1) at se ud som om de er svage på udlændingepolitik, og 2) at de er bange for at tabe endnu flere stemmer til Støjberg, som ifølge vælgeranalyser lige nu snupper 50.000 stemmer fra dem.

LÆS OGSÅ: Politisk redaktør: Mette Frederiksen genbruger opskriften på Arne-pensionen i højt spil om lønløft

I stedet for at være nervøse og tilbageholdende kunne regeringen slå hårdt og brutalt ned på aksen mellem Pape & Støjberg på i hvert fald fire punkter:

Ét: Udstil, at lov-og-orden Pape er en illusion. Når det passer ham, bøjer han alle principper. Det ser vi med Støjberg nu. Det så vi, da han afviste at følge Rigsadvokatens indstilling om at tiltale Venstre-manden Claus Hjort Frederiksen for landsforræderi, som han endte med at beskytte.

To: Udstil, at alt det der med, at Støjberg er imod eliten, er bluff. Kvinden, som har været minister i en evighed, næstformand for Venstre, medlem af VL-grupper og som går til bal med de kongelige, er indbegrebet af elite. Hun pynter sig med lånte provinsfjer.

Hvis rød blok – især Socialdemokratiet – bliver ved med at lade Pape & Støjberg få frihjul, så bliver det svært at ændre det momentum, som netop nu er med blå blok
David Trads, politisk kommentator

Tre: Forklar, at den politik, som Pape & Støjberg tilsammen står for, er til fordel for Poul & Fritz, de to nordsjællandske snobber: Dramatiske skattelettelser til de rigeste, væk med Arne-pensionen til de svageste, massive besparelser i den offentlige service.

Fire: Fortæl begejstret om de åbenlyse fremskridt på klimaet, som er opnået i de forløbne år – 70 procent målet for CO2-reduktion, igangsættelse af enorme havmøller, massiv grøn omstilling. Sæt det i kontrast til Pape & Støjberg, som altid slæber fødderne, hvis de ikke ligefrem træder bremsen i bund.

Hvis rød blok – især Socialdemokratiet – bliver ved med at lade Pape & Støjberg få frihjul, så bliver det svært at ændre det momentum, som netop nu er med blå blok. Tiden er inde til at fjerne fløjlshandskerne og gribe ud efter boksehandskerne.

GDPR