Trine Bramsen bliver ny minister for transport og ligestilling

20211218-175223-L-1920x1280we
Trine Bramsen (S) bliver ny transportminister og minister for ligestilling. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ligestillingsområdet bliver fjernet fra Beskæftigelsesministeriet og lagt over i Transportministeriet.

Trine Bramsen (S), der hidtil har været forsvarsminister, udnævnes til ny transportminister og minister for ligestilling.

Ligestillingsområdet bliver dermed rykket fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards (S) bord og overføres til Transportministeriet.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringerne sker som led i en større rokade, hvor skatteminister Morten Bødskov (S) udnævnes til ny forsvarsminister. Han afløses af og Socialdemokratiets hidtige politiske ordfører, Jeppe Bruus, som bliver unævnt til ny skatteminister.

Benny Engelbrecht trak sig torsdag aften som transportminister, efter at Enhedslisten oplyste, at partiet havde mistet tilliden, fordi ministeren ikke havde fremlagt beregninger for klimabelastningen bag en infrastrukturaftale sidste år.

- Det er vores helt klare vurdering, at ministeren har tilbageholdt klimatal og dermed vildledt folketinget. Det er indlysende, at hemmeligholdte tal havde gjort en forskel i forhandlingslokalet, sagde Enhedslistens politiske leder, Mai Villadsen.

Benny Engelbrecht valgte derefter at trække sig.

- Jeg har gjort mit bedste for at belyse den her sag. Jeg har også beklaget forløbet, og jeg er selvfølgelig både ked af og ærgerlig over, at Enhedslisten har valgt at sige, at de ikke har tillid til mig – og på den baggrund har jeg valgt at trække mig som minister, lød det fra Engelbrecht i en pressemeddelelse torsdag.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer de nye ministre for dronningen fredag klokken 11. Her vil Trine Bramsen imidlertid ikke deltage grund af coronasmitte.

Overdragelsesforretningerne i Transportministeriet og Forsvarsministeriet vil derfor blive gennemført på et senere tidspunkt. 

GDPR