Analyse:
Vi vil ligne Norge, men deres øremærkede barsel gav ikke ligestilling

20131128-164702-5-1356x999we
27. okt. 2021 11.23
Danmark har fået en politisk aftale om øremærket barsel til mænd, men der er grund til at være skeptisk over for de forventede effekter for ligestillingen.

Hurraaaaa for ligestillingen. Nu skal fædrene ind i barselsboblen uden at spørge chefen om lov. Og kvinderne skal på med ammeindlægget og ud på arbejdsmarkedet, allerede når barnet er ni måneder og måske endda endnu tidligere, hvis forældrene kan blive enige om det.  

LÆS OGSÅ: Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

I Danmark er vi langt efter vores nordiske naboer. Norge, Island, Sverige og Finland fik øremærket barsel for mange, mange år siden.

Men den nye barselsaftale, hvor 11 uger er øremærket faren, kan kun betyde, at vi nu opnår den ligestilling, de har, har vi gentagne gange hørt fra fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S). Og Pernille Skipper, ligestillingsordfører fra Enhedslisten, Majbrit Berlau, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation og Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, samt mange andre fortalere for øremærkningen.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord