Wesley er stofmisbruger og frijobber:
Når jeg arbejder tænker jeg ikke på stoffer

IMG_1328
Wesley Damacena arbejder tre gange om ugen på sit sociale frikort. Fra det nye år er det måske ikke en mulighed længere. Foto: Maja Skov Vang
12. jul. 2020 09.00
I de seneste tre måneder har Wesley Damacena benyttet sig af det sociale frikort, der betyder, at han kan tjene op til 20.000 kroner om året, uden at det går ud over kontanthjælpen. De dage, hvor han arbejder, behøver han ikke at stjæle, og han tager også færre stoffer. Men fra det nye år eksisterer ordningen muligvis ikke længere.

Trods sine kun 35 år er det så længe siden, at Wesley Damacena har haft et arbejde, at han ikke kan huske, hvad det var.

LÆS OGSÅ: Sylvester har autisme og succes som tegner: Nu skal han skrælle gulerødder

Men siden april er han kommet en smule tættere på arbejdsmarkedet. Han er nemlig begyndt at arbejde som frijobber. Det vil sige, at han benytter sig af det sociale frikort, hvor man må tjene op til 20.000 kroner om året, uden det går ud over kontanthjælpen. Dermed er han en ud af 517, der har benyttet ordningen på landsplan.

- Det er det bedste, der er sket for mig længe. Man ligger ikke og glor op i loftet og tænker 'fuck, nu skal jeg bare ud at lave lort igen'. Når jeg har været på arbejde, har jeg en succes-følelse. Jeg har gjort noget godt for at få råd til mit shit. Det betyder meget at arbejde. Meget mere end man skulle tro både for selvværdet og selvtilliden og ens humør i det hele taget.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord