Analyse:
Trepartsaftale ventes klar mandag - men det ligner en luftig omgang

20200910-190306-L-1920x1280we
Nogenlunde sådan ser holdopstillingen også ud mandag aften: Formanden for FH, Lizette Risgaard, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
1. okt. 2021 16.03
Ifølge A4 Beskæftigelses kilder lander en trepartsaftale mandag aften - og det bliver en billig omgang, der ikke løser de store udfordringer med mangel på arbejdskraft.

Arbejdsmarkedets parter og regeringen vil stå side om side, når trepartsforhandlingerne formentlig når sin afslutning samtidig med mandag aftens store nyhedsudsendelser. 

LÆS OGSÅ: Analyse: Er fagbevægelsen klar til at sluge den udenlandske kamel?

Beløbsmæssigt lyder det på vandrørene, at prisen for aftalen vil være i omegnen af 35 millioner kroner i 2022 og det samme i 2023. Altså samme pris, som du kan få en villa for på strandvejen i Nordsjælland. 

Man kunne næsten mistænke parterne for, at aftalen er et spil for galleriet eller tv-kameraerne: Se, her står regeringen og arbejdsmarkedets parter med en aftale i hånden, der viser, at vi tager ansvar for at skaffe mere arbejdskraft. 

Glemt kodeord