Politikere:
'Pinligt og upassende' at debattere ligeløn mens der stemmes om OK21

20210303-144631-L-1920x1279we
- Jeg synes, at det er upassende og pinligt at opleve, at der er nogle politikere, der stiller egne populistiske interesser foran et medlemsdemokrati, fastslår SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
6. apr. 2021 06.10
Det lykkedes heller ikke denne gang for sygeplejersker, pædagoger og de øvrige ansatte i traditionelle kvindefag at gøre op med det historiske lønefterslæb ved OK21. I den anledning har A4 Overenskomst spurgt flere beskæftigelsesordførere på Christiansborg, hvordan de mener problemet med uligeløn skal løses.

Op til og under forårets overenskomstforhandlinger har sygeplejersker, pædagoger, jordemødre og sosu'er igen og igen luftet deres utilfredshed med lønnen, som de finder alt for lav. 

Siden blev OK21 indgået uden på nogen måde at gøre op med det historiske lønefterslæb, som de ansatte i de traditionelle kvindefag føler de lider under.

Enhedslistens ligestillingsordfører Pernille Skipper er enig i, at det haster med at få problemet løst. Derfor benyttede Skipper kvindernes internationale kampdag 8. marts til at efterlyse en politisk plan for ligeløn.

LÆS OGSÅ: OK21 skuffer Pernille Skipper: Kræver 2030-plan for ligeløn

Glemt kodeord