Messerschmidt om Støjberg-sag:
'Helt ude at proportioner'

20210111-151755-L-1920x1920we
Morten Messerschmidt (DF) mener, at en rigsretssag mod Inger Støjberg vil være helt ude af proportioner. Og det vil han have en advokatundersøgelse af politiske næser til at bekræfte. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
12. jan. 2021 08.07
Næstformand i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, mener at rigsretssag mod Støjberg (V) er heksejagt.

Hvis Venstre, De Konservative eller Socialdemokratiet stemmer for en rigsretssag mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i sagen om adskillelse af asylpar, vil det være stik imod sædvane og grov forskelsbehandling.

Det mener Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt. Og derfor vil han have Folketinget til at undersøge 30 års politiske næser for at afdække "den praksis, Folketinget tidligere har anlagt", når det kommer til rigsretssager.

- Det vil afsløre det egentlig motiv i forhold til en rigsretssag mod Inger Støjberg. Alle ved og erkender, at der er sket fejl. Men diskussionen er, hvad den passende reaktioner fra Folketinget er?

- Der er jo - desværre - mange sager, hvor ministre har været på den forkerte side af ministeransvarsloven. Her har man valgt en næse. Derfor er det helt ude at proportioner at rejse en rigsretssag, siger Morten Messerschmidt.

Glemt kodeord