Filmarbejderne og Producentforeningen indgår aftale om ny overenskomst

Rene-Jorgensen_farve_01
Film- og tv-arbejderforeningens sekretariatschef René Høyer Jørgensen kunne i december fortælle om 50 timers arbejdsuger i film- og tv-branchen. Foto: Pressefoto/Film- og tv-arbejderforeningen
8. feb. 2022 15.30
Det krævede et års forhandlinger, to midlertidige forlængelser og en tur i Forligsinstitutionen for parterne at lande en ny fiktionsoverenskomst.

En faglig konflikt i den succesrige danske filmbranche ser ud til at være afværget for nu. I december meldte Film- og tv-arbejderforeningen (FAF) ellers, at man ville søge medlemmernes opbakning til en mulig konflikt.

Overenskomsten på fiktionsområdet mellem Film- og tv-arbejderforeningen (FAF) og Producentforeningen udløb ved nytår trods et års forhandlinger om en ny aftale.

Efter to midlertidige forlængelser, er det med forligsmandens mellemkomst lykkedes for parterne at lande en ny aftale. Det meddeler FAF på deres hjemmeside.

Aftalen skal nu til urafstemning blandt FAF’s medlemmer, og det er endnu sparsomt med konkrete detaljer om aftalens indhold. Dog fortæller FAF, at den blandt andet omfatter en lønstigning på 2,5 procent i 2022.

Glemt kodeord