Kvinder er på fremmarch i filmbranchen

d580b6e2-a5e6-43d9-b8b8-ed6a116e4bd9
Filminstituttet oplyser, at de nu i langt højere grad modtager ansøgninger om filmstøtte fra kvindelige instruktører end tidligere. Derudover har kvinderne også fremgang foran kameraet, hvor de i 2021 slog rekord med 58 procent af hovedrollerne i danske film. Foto: Anna / Adobe Stock
27. maj 2022 16.24
Rekordmange kvindelige filminstruktører modtager og får støtte fra Det Danske Filminstitut. Kvinder udgør også en stor del af hovedrollerne i danske film. Det er en stor bedrift, udtaler Filminstituttet.

I 2021 var der lige så mange kvindelige filminstruktører, som modtog produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut, som der var mandlige. Det er første gang, det sker.

Og dermed har Filminstituttet opnået et af de mål, som de har arbejdet på siden 2016, oplyser de i en pressemeddelelse.

"På et af dansk films helt centrale områder, nemlig filmstøtten, er der for første gang nogensinde en lige balance mellem kønnene. Det er en stor og helt nødvendig bedrift, som filmbranchen har præsteret. Det er sket uden lovgivning eller kvoter, men skridt for skridt gennem videndeling, stærke samarbejder og venlige puf," udtaler Claus Ladegaard, direktør for Filminstituttet, i pressemeddelelsen.

Styrker mangfoldigheden

Glemt kodeord