Forældre kræver bedre vilkår ved børns sygdom:
'For nemt at overlade til overenskomstforhandlinger'

20210203_133859
'Det er for nemt politisk bare at overlade det til overenskomstforhandlingerne. Traditionelt har det ikke været et emne, der har fyldt særlig meget i de forhandlinger'. (Arkivfoto) Foto: Privatfoto
5. feb. 2021 06.00
Det er ikke for meget forlangt, når forældre kræver ret til at passe deres syge børn, til de er raske, uden at komme i klemme mellem privatliv og arbejdsliv. Dansk Arbejdsgiverforening afviser forslaget og peger på overenskomstforhandlingerne, hvor det kan bringes i spil

En helt almindelig hverdagsmorgen kan meget hurtigt blive forvandlet til et svært strategisk spil for en børnefamilie i Danmark.

Vågner et barn op med sygdom, så har forældrene nemlig ofte få eller ingen muligheder for at få enderne til at mødes og kabalen til at gå op. Så ender det nogle gange i scenarier, hvor man ikke kan sende barnet i institution og derfor heller ikke selv kan tage på arbejde.

Sådan lyder det fra Mette Stenby Andresen, der er mor til to børn. Hun er medforslagsstiller af et borgerforslag, der har modtaget de nødvendige 50.000 underskrifter og nu når Folketinget.

LÆS OGSÅ: DA kritiserer politikere for støtte til borgerforslag: 'Det er fuldstændig uacceptabelt og illoyalt'

Glemt kodeord