Skuespillere er vant til at gå syge på scenen:
Nu vil Skuespillerforbundet have et adfærdskodeks

20211111-153706-4-5543x3695ma
Dansk Skuespillerforbund planlægger sammen med Producentforeningen og Dansk Teater at lave en kampagne og gøre branchen opmærksom på en code of conduct, siger skuespillernes formand Benjamin Boe Rasmussen. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
29. aug. 2022 06.00
Efter sag om dårlige arbejdsforhold på teatret Aveny-T vil formanden for Dansk Skuespillerforbund, Benjamin Boe Rasmussen, fremover være mere tydelig i at hjælpe sine medlemmer, når de oplever grænseoverskridende adfærd.

Dansk Skuespillerforbund planlægger sammen med Producentforeningen og Dansk Teater en kampagne, der skal tydeliggøre for medlemmerne, at de kan hente hjælp hos forbundene.

Hvis skuespillere er i tvivl om deres rettigheder eller oplever grænseoverskridende adfærd, skal de kontakte deres fagforbund, er budskabet.

"Vi skal ikke være en rigid gammeldags fagforening, der siger, at der er 11 timers dit og 11 timers dat, men vi er nødt til at have en fagforening, hvor vi hjælper hinanden, og hvor vi passer på vores medlemmer," siger formand for Dansk Skuespillerforbund Benjamin Boe Rasmussen til A4 Arbejdsliv.

For nylig beskrev mediet Zetland kritisable arbejdsforhold på det københavnske teater Aveny-T, hvor 12 forhenværende ansatte havde oplevet problemer med arbejdsmiljøet under tidligere teaterdirektør Jon Stephensen. 

Glemt kodeord