Fra kongelig balletdanser til bygningsarbejder:
Nu vil svenske Sebastian tilbage til Danmark og arbejde

IMG_29461
- Det er selvfølgelig rart med en god løn. Men for mig handler det mest om, at jeg elsker Danmark, og nu har jeg arbejdet i mange år i Malmø, så skal der ske noget nyt, siger Sebastian Orre, der er svensk bygningsarbejder Foto: Maja Vang
13. nov. 2021 12.05
3F, Dansk Industri og Femern Link Contractors forsøgte med et informationsmøde at gøre de ledige svenske bygningsarbejdere sultne efter at arbejde i Danmark. Bygningsarbejderen Sebastian Orre, der tidligere har boet en årrække i Danmark, er klar til at tage tilbage.

Når virksomhederne skriger efter arbejdskraft, gør de klogt i at gøre det i retning mod Sverige. For i vores naboland er der nemlig en del ledige hænder at hente, i hvert fald blandt bygningsarbejdere, som er en mangelvare i Danmark.

LÆS OGSÅ: KL vil have mere frihed til at lave beskæftigelse

Derfor havde 3F og BAT-kartellet (der er hovedorganisation for danske byggerifagforeninger) arrangeret en slags jobformidling i Malmø sammen med deres svenske søsterorganisation Byggnads. Formålet var naturligvis at gøre de ledige bygningsarbejdere interesserede i at tage over broen for at arbejde i Danmark. 

Jeg har været balletdanser på Det Kongelige Teater i 3-4 år, da jeg var yngre. Men så fik jeg en skade i ryggen og blev bygningsarbejder. Jeg elsker landet
Sebastian Orre, bygningsarbejder fra Sverige

Ifølge tal fra Byggnads A-kasse er der cirka 1.900 ledige bygningsarbejdere alene i Sydsverige.

Glemt kodeord