Gitte Redder:
Derfor er Putin dansk fagbevægelses værste fjende lige nu

Gitte_Redder_bred
19. sep. 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Astronomiske energi-regninger og inflation presser lønmodtagernes budgetter til det yderste. Det faglige kontingent risikerer at blive sparet væk, sende organisationsprocenten ned og svække fagbevægelsen op til OK23 og OK24.

EN LITER MÆLK KOSTER en bondegård. Udgifter til hakket oksekød, benzin og varme-regningen lænser kontoen. Av, hvordan skal buschaufføren, pædagogmedhjælperen og industriarbejderen få råd til at betale regningerne de næste måneder? Bliver fagforeningskontingentet det næste, som bliver sparet væk?

LÆS OGSÅ: Regeringen vil give to milliarder i inflationshjælp

Rundt omkring i fagforeningskontorerne er der stor bekymring for, at medlemmerne bliver så presset økonomisk, at de vælger deres fagforening fra. Dermed kan mange spare 400 – 500 kroner brutto på det månedlige budget. Og selvom der er skattefradrag op til 6.000 kroner om året, tæller det ikke rigtigt, når man har akutte pengeproblemer.

Flere lokale fagforeninger oplever allerede, at medlemmerne dropper fagforeningen for at spare kontingentet
Gitte Redder, faglig kommentator

Derfor er Putin dansk fagbevægelses værste fjende lige nu. Den russiske krig i Ukraine har skabt energi-krise, skyhøj inflation, forsyningsproblemer, økonomisk kaos og rystelser på arbejdsmarkederne overalt i Europa. Også herhjemme, hvor blandt andre Danish Crown har afskediget mere end 300 slagteriarbejdere i Sæby og Ringsted. Det bliver desværre næppe den sidste fyringsrunde i dansk erhvervsliv hen over vinteren.

Glemt kodeord