Gitte Redder:
Fagbevægelsen skal kæmpe for, at Arne også i fremtiden kan betale sin husleje!

Gitte_Redder_bred__1_
8. apr. 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Mens det vælter op med urimeligt dyre lejeboliger i storbyerne, bygger Dansk Metal billige kvalitetsboliger til danske lønmodtagere. Uligheden buldrer derudad på både arbejdsmarked og boligmarked, og hovedopgaven for 3F, Dansk Metal, FOA og resten af dansk fagbevægelse er at kæmpe for, at Arne også i fremtiden kan betale sin husleje og gå på tidlig pension.

KAKTUS TOWERS. SELVFØLGELIG SKAL nybyggede lejeboliger på Dybbølsbro i København have et engelskklingende navn, der signalerer eksklusivitet i international topklasse. Her i Kaktus Towers kan man leje en lejlighed på 33 kvadratmeter til en husleje på 9.250 kroner om måneden. Men så ligger den også på 24. etage, og man får altan med fantastisk udsigt. 

LÆS OGSÅ: Gitte Redder: Putin og Ukraine-krigen har fremkaldt alt det bedste i dansk fagbevægelse

3F-Arne flytter aldrig ind i Kaktus Towers. For det første har den nedslidte lagerarbejder eller buschauffør ikke råd. Selv lønnen for skæve arbejdstider og weekendvagter rækker ikke til sådan en skyhøj husleje. Og så ligger Arne og mange andre lønmodtageres drømme nok et helt andet sted. Som at få hævet deres løn og slippe for rygsmerter på grund af arbejdet, så man kan passe urtebedet i parcelhushaven efter fyraften.  

Kaktus Towers, der er tegnet af den verdensberømte danske arkitektfirma BIG, beskrives som en urban, grøn oase midt i storbyen. Mere bramfrit kunne man også kalde det en rigmandsghetto. Eller et parallelsamfund reserveret til de danskere, der har deres på det tørre og lukker øjnene for, hvordan Arnes arbejdsliv er. 

Glemt kodeord