TV2-overenskomst blev ikke opsagt på grund af menneskelig fejl

20200227-131546-L-1920x1280we
DJ-hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten kalder forløbet bag den nye overenskomst med TV2 for amatøragtigt. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
14. feb. 2022 06.00
Dansk Journalistforbund (DJ) og TV2 har indgået en ny etårig overenskomst. Det havde TV2 reelt slet ikke behøvet, for DJ havde glemt at opsige den eksisterende.

På Dansk Journalistforbunds hjemmeside kan man læse den på papiret glade nyhed, at forbundet har indgået en ny indkomst med TV2, der har sikret medlemmerne en lønstigning på 1150 kr.

Bag den gode nyhed, gemmer der sig en nyhed, der er knap så god for DJ-medlemmerne på TV2. Lønstigningen er nemlig den eneste ændring i forhold til den nuværende overenskomst, og den skyldes TV2’s gode vilje.

TV-stationen havde nemlig reelt ikke behøvet at indgå en ny overenskomst. DJ havde ved en menneskelig fejl glemt at opsige den eksisterende overenskomst rettidigt, så TV2 kunne have ladet den løbe uændret.

Det har været som at blive sendt i krig med legetøjsvåben. Forestil dig, at du står og peger med en pistol, og når du trykker på aftrækkeren, så kommer der en stang ud med et flag, hvor der står ’bang’
Lennart Sten, DJ-hovedtillidsrepræsentant

- Det er stærkt beklageligt, at der er sket denne fejl, og jeg ved, at det har gjort forhandlingerne og forløbet meget vanskeligt for TV2’s tillidsfolk. Så jeg vil gerne anerkende, at det har været svært og krævende for tillidsfolkene at nå i mål med aftalen, siger DJ-formand Tine Johansen til forbundets hjemmeside.

Glemt kodeord