Kontroversielt forslag:
Ældre skal kunne “rate” deres hjemmehjælpere

20210128-163009-L-1920x1280we
Liberal Alliance foreslår et digitalt vurderingssystem, hvor den ældre kan bedømme hjemmeplejeren. Dette kan punge ud i en bonus til hjemmeplejeren, hvis de modtager gode målinger. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
1. feb. 2021 15.52
I fremtiden skal ældre kunne vurdere og belønne deres hjemmehjælpere, hvis de mener, de gør et godt stykke arbejde. Sådan lyder et forslag stillet af Liberal Alliance midt i forhandlinger om nye offentlige overenskomster.

De ældre skal i fremtiden kunne vurdere deres hjemmehjælper ud fra et såkaldt digitalt ratingsystem, lyder et forslag stillet af Liberal Alliance. Det skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ:  Akademikere kræver store ændringer af dagpengesystemet: - Vi er til grin for egne penge

Ratingsystemet består af, at de ældre efter hvert besøg vil kunne vurdere hjemmehjælperen med et antal stjerner. Jo flere stjerner, jo bedre en oplevelse. De hjemmehjælpere, der får de bedste vurderinger, vil kunne nyde en bonus på op til ti procent af lønnen.

Lignende belønningssystemer er ikke et nyt fænomen i den private sektor, har Ole Birk Olesen, gruppeformand i Liberal Alliance, udtalt til Berlingske:

- Man kender det fra alle andre steder. Når man er blevet betjent af en medarbejder, så får man bagefter et spørgsmål på mail eller andet om, hvordan oplevelsen var med den service, der blev ydet.

LÆS OGSÅ: Akademikernes formand: 'Uenighed om løn kan føre til konflikt'

Den årlige omkostning vurderes til at være i omegnen af 40 millioner kroner. Dette kan finansieres ved at sænke forbruget på administration i Københavns Kommune, foreslår Liberal Alliance.