Analyse:
Grundlovstale afslører Mette Frederiksens største frygt

20220605-122944-L-1600x1066we
Snarere end et politisk kursskifte markerer den ændrede retorik i Mette Frederiksens grundlovstale det personlige stilskifte, som længe har været under opsejling i statsministerens konstruktion af sit eget billede i det offentlige rum. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
8. jun. 2022 06.15
Glem de luftige tanker om regering hen over midten. Det bemærkelsesværdige i Mette Frederiksens grundlovstale er, at hun sætter ord på sit største problem.

Mette Frederiksen lod koket, som om hun ikke selv kendte svaret på det afgørende spørgsmål, da hun luftede tanken om at danne en regering med deltagelse af både røde og blå partier efter næste valg.

“Det vil selvfølgelig kræve, at den politiske fællesmængde er stor nok. Det ved vi ikke, om den er,” sagde Mette Frederiksen i sin grundlovstale, der har fået medierne til at gå amok i analyser og bogstavleg.

Selvfølgelig ved hun det. 

Hun ved, at der er fundamental uenighed om Arne-pensionen, om ‘Danmark kan mere’-forliget, og at de blå partier allerede én gang har stemt for at sende Mette Frederiksen i rigsretten for mink-sagen. 

Glemt kodeord