Virksomheder sorterer engelsktalende fra:
- Forkælet tilgang

20121214-075615-L-1920x1280we
Når mere end hver fjerde danske virksomheder ikke vil ansætte engelsktalende kandidater, går man glip af kvalificeret arbejdskraft, fortæller rekrutteringsekspert Morten Ballisager. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
23. sep. 2021 15.21
En analyse fra konsulenthuset Ballisager kortlægger, at mere end hver fjerde adspurgte virksomhed siger nej til, at de vil ansætte engelsktalende kandidater. Tallet er steget med fire procentpoint siden 2016.

Hvis du ikke mestrer det danske sprog, er det markant sværere at komme i arbejde - også selvom du taler engelsk.

Det viser den årlige rekrutteringsanalyse fra konsulenthuset Ballisager, hvor hele 28 procent af de danske virksomheder svarer nej til, at en kandidat, der kun taler engelsk, kan få job hos dem. Tallet er steget med fire procentpoint, siden de senest målte i 2016.

LÆS OGSÅ: Arbejdsgivere revser Hummelgaards forslag: Forbud mod aldersregistrering giver ingen mening 

Selvom det i henhold til ligestillingsloven ikke er ulovligt at frasortere kandidater på baggrund af sprog, kan det stadig have uheldige konsekvenser, når mange virksomheder bruger det som et kriterie i ansøgningsprocessen. Sådan vurderer Morten Ballisager, der er ejer og direktør i konsulenthuset bag undersøgelsen:

Glemt kodeord