Ny undersøgelse:
Nedlukningerne ramte kunstnerne forskelligt

20060210-215506-L-1920x1280we
Jørgen Thorup er formand for Dansk Kunstnerråd. Han peger på, at der er opløftende pointer i ny undersøgelse af kunstnerens vilkår under nedlukningerne. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
28. feb. 2022 06.45
Den klareste konklusion ved ny undersøgelse af nedlukningernes konsekvenser for landets kunstnere er, at der hidtil har manglet viden om kunstnernes vilkår.

Ikke overraskende betød nedlukningerne af Danmark øget ledighed blandt landets kunstnere. Blandt de øvrige konsekvenser var ledighed i længere tid og indtægtstab for selvstændige.

Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af Rambøll for Dansk Kunstnerråd, der er en tværfaglig organisation for de professionelle kunstneres organisationer i Danmark.

Selvom der altså kan ledes klare tendenser ud af undersøgelsen, så giver den samtidig et sammensat billede af kunstnernes vilkår under pandemien.

Krisen har ramt kunstnerne forskelligt, afhængigt af hvilken kunstform man arbejder indenfor, og nuanceret viden er afgørende for at skabe gode vilkår for kunsten og kunstnere i Danmark. Derfor håber jeg, at denne undersøgelse ikke bliver den sidste af sin art
Sara Indrio, Kulturministeriets genstartsteam

De professionelle kunstnere arbejder med mange kunstformer med vidt forskellige arbejdsvilkår og veje ud til publikum.

Glemt kodeord