Så mange fridage kan du se frem til i 2021

Sommer_badebro_Claus_Bech_Ritzau_Scanpix
2021 bliver et såkaldt 'arbejdsgiverår', hvor de fleste fridage falder i weekender. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
3. dec. 2020 16.30
2021 bliver desværre et såkaldt "arbejdsgiver-år". Både flere fridage og juledagene falder nemlig i weekenden. Få her et overblik over, hvordan helligdage og fridage falder i det nye år.

Denne artikel er oprindeligt bragt på HK Privat.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Vi kan desværre ikke holde helt så mange ’gratis’ fridage i 2021, som vi kunne i 2020. Flere fridage og juledagene falder nemlig i weekenden. Foråret byder dog stadig på gode åndehuller, viser dette overblik fra HK Privat.

Sådan ligger dine fridage i 2021

Påsken: Første fridag i påsken er skærtorsdag den 1. april, og du kan holde fri til og med 2. påskedag, som er mandag den 5. april. Altså 3 fridage – foruden weekenden, naturligvis – sådan som påsken altid giver.

Torsdag den 1. april (skærtorsdag)
Fredag den 2. april (langfredag)
Mandag den 5. april (2. påskedag)

LÆS OGSÅ: Nu træder den nye ferielov i kraft: Det skal du være opmærksom på

Store Bededag: Heldigvis en helligdag og dermed en fridag. Den falder fredag den 30. april, så du kan se frem til en forlænget weekend.

1. maj: For nogen er det en fridag, for andre er det en halv fridag og for andre igen en ganske almindelig arbejdsdag. I år ligger 1. maj desværre på en lørdag, så medmindre du arbejder om lørdagen, så får du ikke ekstra fri i forbindelse med 1. maj i år.

Kristi Himmelfartsdag: Igen en af de dage, der altid giver fri, og den falder i 2021 torsdag den 13. maj.

2. pinsedag: Der er nu noget rart ved at ugen først rigtig starter en tirsdag. Anden pinsedag falder nemlig altid på en mandag og i 2021 bliver det mandag d. 24. maj.

Grundlovsdag: Endnu en af de tricky, for ikke alle har fri på grundlovsdag. Og ligesom med 1. maj har nogen måske en halv fridag. Men ligesom 1. maj falder grundlovsdag 5. juni i år på en lørdag, så medmindre du arbejder om lørdagen, får du ikke ekstra fri på grundlovsdag i år.

LÆS OGSÅ: Danskerne får i snit 9.000 kroner fra to ugers feriepenge

Jul og nytår: Arbejdsgiver- eller lønmodtagerjul? Det er altid det store spørgsmål. Desværre står julen i år i arbejdsgiverens tegn. De tre fridage, som alle har, ligger desværre alle i weekenden.

Fredag d. 24. december (juleaftensdag - og ikke en fridag for alle)
Lørdag d. 25. december (1. juledag, fridag)
Søndag d. 26. december (2. juledag, fridag)
Fredag d. 31. december (nytårsaftensdag - og ikke en fridag for alle)
Lørdag d. 1. januar (nytårsdag, fridag)

Der skal altså sættes godt med feriedage af i 2021, hvis du vil have lang juleferie.

LÆS OGSÅ: Din ferie gik ad helvede til, men fortæller du din kollega sandheden?

Udover de ovennævnte fridage, er der naturligvis stadig weekenderne, som der er 51 af i 2021. Hertil kommer dine fem lovbestemte ferieuger og for de fleste med en overenskomst også en sjette ferieuge.

Tjek, hvad der gælder for dig i din overenskomst. For HK'ere ligger den på mithk.dk.