Analyse:
Statsministeren har uforvarende givet sygeplejerskerne momentum

20211109-204201-L-1920x1280we
Tirsdag eftermiddag var sygeplejerskernes formand Grete Christensen inviteret forbi Statsministeriet, og selvom hun ikke forlod mødet med flere penge til medlemmerne, kunne hun formentlig være godt tilfreds. Mette Frederiksens invitation viser, at sygeplejerskerne lige nu oplever et momentum efter et vanskeligt år. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
11. nov. 2021 06.00
Selvom mødet mellem statsministeren og sygeplejerskernes formand tirsdag endte uden konkrete løsninger, står de hvide kitler efter mødet bedre, end de gjorde inden.

Ovenpå et kaotisk år for landets sygeplejersker, som mest af alt har båret præg af store frustrationer, oplever de hvide kitler lige nu et særligt momentum, som landets statsminister uforvarende har givet dem.  

Det skyldes Mette Frederiksens usædvanlige appel til sygeplejerskerne tidligere på ugen på pressemødet om 'coronasituationen'.

- Jeg beder jer om, at I yder ikke bare en indsats, for det gør I fuldt ud allerede. Men også en ekstra indsats igen. For Danmark har igen brug for jer.

Opfordringen blev opfattet som direkte provokerende blandt størstedelen af landets sygeplejersker, og statsministerens bøn var blot benzin på bålet i forhold til de frustrationer, Folketinget skabte i august med indgrebet i sygeplejerskernes strejke, uden at de fik en krone mere. 

Glemt kodeord