39 procent af coronaledige har aldrig før været ledige

20210324-154359-L-1920x1131we
I et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg på et spørgsmål stillet af Venstres Hans Andersen, giver beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S) en komplet oversigt over, hvor stor en andel af de forsikrede ledige, der tidligere har været omfattet af dagpengesystemet. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
7. apr. 2021 17.00
Nye tal viser, at det ikke kun er personer på kanten af arbejdsmarkedet, der rammes af coronaledighed. 39 procent af dagpengemodtagerne i januar 2021 har aldrig før været ledige.

Denne artikel er oprindeligt bragt på NB-Kommune og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4. 

Over en tredjedel af de forsikrede ledige under coronakrisen har aldrig før været ledige, viser nye tal. Det betyder, at det langt fra kun er personer på kanten af arbejdsmarkedet, der har måttet vinke farvel til kollegaerne siden covid-19 kom til Danmark for godt et år siden.

I et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg på et spørgsmål stillet af Venstres Hans Andersen, giver beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S) en komplet oversigt over, hvor stor en andel af de forsikrede ledige, der tidligere har været omfattet af dagpengesystemet, og hvor længe det er siden, de sidst var ledige. Det skriver NB-Kommune.

LÆS OGSÅ: Forargede politikere: 'I midten sidder SAS og gnider sig i hænderne'

Tallene viser, at hele 54.200 personer, svarende til 38,9 procent af de forsikrede ledige i januar 2021 aldrig før har været ledige. Her udgør dimittendledigheden en relativt stor andel på i alt 24.000 personer, da de dimittendledige af gode grunde typisk ikke før har været ledige.

Glemt kodeord