Direktør om chauffør-mangel:
Fagbevægelse og jobcentre bør hjælpe ledige til karriereskifte

20180127-131430-A-1920x1280we
Der mangler i dag et sted mellem 3-400 chauffører, vurderer koncerndirektør i Dekra, Peter Laursen (arkivfoto). Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
17. jun. 2021 11.00
Der mangler cirka 400 chauffører, vurderer Peter Laursen, der er koncerndirektør for uddannelsesinstitutionen Dekra. Han mener, at fagbevægelsen, jobcentre og uddannelsesinstitutionerne kan blive bedre til at hjælpe de ledige til et karriereskifte.

Der mangler chauffører. Samtidig er der omkring 130.000 jobparate ledige i Danmark. Nogle af dem skal have en hjælpende hånd til et karriereskifte over i transportbranchen, hvis det står til Peter Laursen, der er koncerndirektør i den private uddannelsesinstitution Dekra, der blandt andet udbyder kurser inden for transportbranchen. 

LÆS OGSÅ: Fra 'fod i hose' til 'overreaktion': Det mener partierne om drastisk arbejdsmiljøforslag

- Det er helt klassisk udbud- og efterspørgsels-logik. Vi har fået flere penge at købe varer for, vi køber mere på internettet, og vi har flere store offentlige byggeprojekter. Det kræver flere chauffører. 

- Samtidig er størstedelen af de chauffører, der er nu, i slutningen af 50’erne og skal snart på pension. Og så har vi EUs vejpakke, der betyder, at vognmændene hovedsageligt skal finde arbejdskraften i Danmark, forklarer koncerndirektøren, der også har skrevet et læserbrev til Berlingske med titlen 'Hvordan undgår Fagbevægelsen at sejre ad helvedes til?' netop med henvisning til vejpakken. 

Glemt kodeord