Forsker i sexarbejde:
Vi er nødt til at forholde os til den digitale virkelighed - også i sexhandel

19970905-666276-3-1920x1286we
“Vi er nødt til at gå åbent til spørgsmålet om, hvilke præmisser folk sælger sex under, og hvordan gør vi det mere sikkert for dem - uden at vi spænder ben for dem,” siger Theresa Dyrvig Henriksen, der forsker i salg af sex, social udsathed og ungdomskriminalitet ved Vive. Foto: Peter Elmholt/NF-/Ritzau Scanpix
12. jan. 2023 06.00
Det er positivt, at arbejdsgruppen skal se på levevilkår og ikke kun på arbejdsvilkår, for en af de største udfordringer for dem, der sælger sex, er sikkerhed. Og så giver samkøringen af digitalisering og ligestillingsministeriet interessante muligheder for et marked i udvikling, siger Theresa Dyrvig Henriksen fra Vive.

De har været kastebold mellem flere regeringer: sexarbejderne. I 2019 ville VLAK-regeringen have en arbejdsgruppe til se på deres arbejdsvilkår, senere samme år nedlagde den nye socialminister, Astrid Krag (S), arbejdsgruppen. 

Nu har SVM-regeringen besluttet, at sexarbejdernes vilkår igen skal under lup. En arbejdsgruppe skal under den nuværende regeringsperiode se nærmere på levevilkårene for personer, der sælger sex.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om ligestilling, køn, LGBT+ og mangfoldighed.

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Ligestilling
Allerede abonnent?

Glemt kodeord