'Jobfest': Rekordhøj beskæftigelse stiger igen

20151119-102000-3-1920x1281we
Fra juli til august er den største stigning i antallet af beskæftigede set inden for landets hoteller og restauranter. Her er antallet øget 3,6 procent. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
I august steg antallet af lønmodtagere til 2,87 millioner, viser tal. Det er det højeste niveau, der er målt.

For syvende måned i træk steg antallet af lønmodtagere i august. Dermed blev den i forvejen rekordhøje beskæftigelse udbygget yderligere.

Der kom i august 15.000 flere i job, hvilket betyder, at der var 2.869.000 lønmodtagere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er ifølge cheføkonom i Sydbank Søren Kristensen en fremragende nyhed.

Han peger på, at der er en decideret "jobfest" i dansk økonomi i øjeblikket. Og den kan fortsætte i de kommende måneder, vurderer han.

- Der er fortsat udsigt til stærk vækst i dansk økonomi, men samtidig er der ledige stillinger i massevis i øjeblikket.

- Det er derfor ikke efterspørgslen, men snarere udbuddet, der kan blive et problem på arbejdsmarkedet, lyder det fra økonomen i en kommentar.

Han peger på, at manglen på arbejdskraft allerede nu koster økonomisk vækst. Det er dog ikke kritisk endnu, vurderer han.

Fra juli til august er den største stigning i antallet af beskæftigede set inden for landets hoteller og restauranter. Her er antallet øget 3,6 procent.

Det er dog fortsat 3,1 procent færre ansatte end i februar sidste år, inden at corona ramte landet.

Siden januar er der kommet flere end 100.000 i job, og beskæftigelsen er ifølge cheføkonom Jeppe Juul Borre, Arbejdernes Landsbank, højere, end inden at corona ramte Danmark.

- Det er kort sagt imponerende, hvordan vi på rekordtid er spurtet ud af en mørk coronatid til glade dage med vældig fart på økonomien, skriver han i en kommentar.

Han forventer også flere i job den kommende tid, men peger ligeledes på, at manglen på arbejdskraften er en tiltagende udfordring.

- Den nærmeste fremtid bliver ekstra interessante, da der vil forsvinde arbejdspladser i takt med, at corona bliver en mindre del af vores hverdag.

- Behovet for podere og smitteopsporere er dykket, og det vil påvirke beskæftigelsestallene i nedadgående retning, vurderer økonomen.

Tallene fra Danmarks Statistik er korrigeret for sæsonudsving. De bygger på arbejdsgivernes indberetninger til Skat.

/ritzau/

GDPR