23-årige Kathrine røg pludselig på kontanthjælp:
'Det hænger slet ikke sammen'

Udklip
23-årige Kathrine er kommet på kontanthjælp på grund af coronakrisen. Foto: Privatfoto
14. jun. 2020 19.00
Coronakrisen har været dyr for Kathrine Slettegaard. Nedlukningen af Danmark har kostet det meste af hendes økonomiske livsgrundlag, og hun er endt på kontanthjælp. Nu håber hun, at regeringen vil droppe udskældt regel.

Mister man som ungt menneske sit job, så vil det være en stor fordel at have en uddannelse i rygsækken, da man ellers kan ende på en særligt lav dagpenge- eller kontanthjælpssats.

LÆS OGSÅ: Ole hjælper kriseramte politibetjente: 'Det er vanvittigt, hvad vi oplever'

Sådan er det gået for 23-årige Kathrine Maggie Mitchell Valentin Slettegaard. Hun har ingen uddannelse, men arbejdede indtil coronakrisen som lærervikar på tilkaldebasis. Da Danmark fra den ene dag til den anden lukkede ned, måtte hun se sig 'hjemsendt' uden vikartimer. Og uden vikartimer, ingen løn.

- Det har betydet, at jeg har haft svært ved at betale mine faste udgifter. Jeg har vitterligt ikke haft en rød reje under coronakrisen, fordi jeg hele tiden skulle spare for at have råd til at leve. Så jeg er glad for, at min husleje ikke er højere, for ellers ville jeg ikke kunne betale den, hvilket måske havde ført til, at jeg ikke havde et sted at bo i dag, siger hun til A4 Arbejdsliv.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord