25 sygeplejersker er valgt ind i regionsrådene

sygeplejersker
Sygeplejerskerne har længe protesteret mod deres løn og arbejdsvilkår. Nu får 25 sygeplejersker mulighed for at få indflydelse i regionsrådene. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I de kommende år vil pladserne i regionsrådene være fyldt med flere, der kender arbejdsgangene i sundhedsvæsenet rigtig godt. Hele 25 sygeplejersker er nemlig stemt ind i regionsrådene.

Sygeplejersker har på det seneste fået stor opmærksomhed, da de ved både demonstrationer og arbejdsnedlæggelser har råbt op om lønefterslæb og dårlige arbejdsvilkår.

Nu får en række sygeplejersker mulighed for medbestemmelse i regionerne, da 25 sygeplejersker blev valgt ind i regionsrådene ved kommunal- og regionsrådsvalg tidligere i november.

Det svarer til, at sygeplejerskerne nu sidder på 12 procent af de i alt 205 pladser i regionsrådene. Det oplyser Dansk Sygeplejeråd, som har lavet en optælling.

LÆS OGSÅ: Forhandlinger brudt sammen: Veterinærsygeplejersker på vej med konfliktvarsel

Formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, tror, at de valgte sygeplejersker vil bruge deres indflydelse i regionsrådene til at skabe forandringer i sundhedsvæsenet. Det fastslår hun i en pressemeddelelse.

Hun mener, at regionsrådsresultatet vidner om, at mange sygeplejersker engagerer sig aktivt i velfærdssamfundet og sundhedsvæsenet.

- Rigtig mange sygeplejersker har været aktive i hele valgkampen, og nu har vælgerne kvitteret ved at vise sygeplejerskerne stor respekt og tillid, og derfor har de stemt dem ind, siger Grete Christensen.

Hver 5. på Sjælland

I Region Hovedstaden og Region Sjælland er hver femte person, der er valgt ind i regionsrådene, sygeplejerske.

Og ser man mod Jylland er 10 procent af de valgte i Region Midt sygeplejersker. I Region Nord gælder det for 7 procent, mens der i Region Syd kun er valgt 1 sygeplejerske til regionsrådet. 

LÆS OGSÅ: Eksperternes dom: Sygeplejerskernes næste aktion vil næppe virke

I kommunerne vil en række sygeplejersker også gøre deres stemme gældende.

Ifølge Dansk Sygeplejeråd er mindst 29 sygeplejersker valgt til kommunalbestyrelserne og byrådene. 

GDPR