300 slagtere har genoptaget arbejdet: Men tillidsrepræsentant efterlyser undskyldning

20061228-134907-4-1920x1392we
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En uges overenskomststridig strejke er slut på slagteriet Tican, hvor medarbejderne mandag genoptog arbejdet. Men uenigheden er ikke løst, og tillidsmanden savner fortsat en undskyldning.

Mandag har 300 slagtere hos Tican i Brørup genoptaget arbejde efter en uges arbejdsnedlæggelse, fordi deres tillidsmand Bo Gert Christensen i sidste uge modtog en skriftlig advarsel fra ledelsen. 

Men ifølge konfliktens hovedperson er uenighederne ikke løst. 

- Det her ville ende med, at mine kollegaer ville modtage en skærpet bod, ligesom ledelsen allerede tirsdag ville kunne fritstille dem. Det, synes jeg, er en alt for høj pris for mine kollegaer, og det vil jeg simpelthen ikke byde dem, siger Bo Gert Christensen til A4 Overenskomst.

LÆS OGSÅ: 300 slagtere nedlagde arbejdet i protest mod advarsel til tillidsrepræsentant

Ledelsen på slagteriet har ikke trukket den skriftlige advarsel tilbage, som han modtog efter et møde. Det har ellers været medarbejdernes krav for at genoptaget arbejdet. 

Det er i det hele taget noget af det værste, jeg har oplevet som tillidsrepræsentant
Bo Gert Christensen har arbejdet hos Tican i 25 år og været TR siden 2001.

Derfor lægger Bo Gert Christensen heller ikke skjul på, at sagen fortsat ulmer. 

- Jeg har da tænkt mig at gøre ledelsen opmærksom på, at vi har et hængeparti, for det er helt vildt, at man som tillidsrepræsentant modtager en skriftlig advarsel. Det betyder, at jeg er blevet svækket, for hvis jeg igen kommer til at sige noget, der ikke lige passer dem, kan de jo bruge det mod mig. Det gør det svært at sidde i en forhandling, fortæller Bo Gert Christensen.

- Det er i det hele taget noget af det værste, jeg har oplevet som tillidsrepræsentant, tilføjer Bo Gert Christensen. Han har arbejdet hos Tican i 25 år og været tillidsrepræsentant siden 2001.

Ingen kontakt til ledelsen

Bo Gert Christensen har ikke haft nogle møder med ledelsen, siden arbejdsnedlæggelsen brød ud for en uge siden. Uenigheden på slagteriet bunder i en lokal arbejdstidsaftale, hvor tillidsmanden og ledelsen har været dybt uenige. 

Ledelsen har forsøgt at gå bag om ryggen på Bo Gert Christensen, og det har fået bølgerne til at gå så højt på et møde, at tillidsmanden fik kaldt en mellemleder for skaldepande. Det kostede ham advarslen.

LÆS OGSÅ: Vikarbureau underbetalte malere: Skelsættende dom mod social dumping

Hos Fødevareforbundet NNF kritiserede næstformand Jim Jensen i sidste uge slagteriets ledelse. For ifølge Jensen er det ikke blot Bo Gert Christensen, der er sat under pres - det er tillidsrepræsentanten som institution, der er blevet svækket med advarslen.

- Det er vigtigt at huske på, at en tillidsrepræsentant er en institution i sig selv, og vedkommende skal kunne forhandle frit. Når ledelsen udstyrer Bo med en skriftlig advarsel, så svækker de hans muligheder for at udøve sit arbejde. Som tillidsmand skal han kunne gå til ledelsen på vegne af sine kolleger og sige nogle ting, som almindelige medarbejdere ikke tør sige, siger Jim Jensen.

- Men med en skriftlig advarsel kan Bo med rette frygte, at han sætter sit eget job på spil, når han varetager sine kollegers interesser, tilføjer Jim Jensen. 

GDPR